Škola skijanja 2021

Škola skijanja za učenike šestih razrda KS u okviru redovnog nastavnog procesa (trerenske nastave), i pored  otežavajućih okolnosti (u prvom redu pandemije), će biti realizovana u pet smjena, počev od 15.02.2021.godine. Uspješno su okončane već  dvije smjene škole skijanja.

Učenici šestog razreda naše škole su uspješno okončali ovu svoju aktivnost u okviru druge smjene (22.02. – 26.02.2021.god.), na olimpijskoj Bjelašnici. Vremenski uslovi za realizaciju škole skijanja su bili idealni. I pored pandemije, odziv učenika naše škole za ovaj oblik nastave je bio izuzetno visok. Skijanje  je započelo 18 učenika, dok je 17 učenika uspješno okončalo svih pet dana terenske nastave. Jedan učenik je zbog zdravstenih razloga  morao odustati od ovog oblika nastave.

Vrlo mali broj učenika je posjedovao osnovno skijaško znanje (svega tri učenika), dok su ostali učenici bili apsolutni početnici. Nakon pet dana rada, svi učenici su uspješno savladali osnovnu skijašku obuku i osposobljeni su za samostalno skijanje. Ponosni smo što smo još jedno odjeljenje pridodali skijaškoj porodici, sa nadom da će njihovo sijaško znanje uticati na formiranje zdravih sportskih navika u budućnosti. Ovo iznova pokazuje visoku vrijednost ovog projekta, koji ima izuzetan (zapravo neprocjenjiv) uticaj na psihofizičko zdravlje mladih ljudi, pogotovo sada – u uslovima pandemije.  Ovim svi sudionici pokazuju visoku društvenu odgovornost, koja nam je itekako potrebna.

Nadamo se da će nadležno ministarstvo i ostali društveni subjekti i ubuduće raditi na ovakvim i sličnim aktivnostima koje u prvom redu imaju uticaj na zdravlje, odgoj i edukaciju naše djece.

Podijelite na društvenim mrežama:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram